Nedostatok mliečka

MAMIČKA MARTINA Tak a už to nie je len o kolikách. Veď prečo by sme to mali jednoduché. Bojujeme už aj s mliečkom. Marcusovi sa vidí málo.

Foto z ateliéru Ina Foto, www.inafoto.sk


Mne sa to hneď nejako nezdalo, keď sme boli na poradni a pribral mi len 120g, že niečo nie je ok a začala som uvažovať, či čiastočne ten plač nie je aj kvôli hladu. Nie je totiž možné, aby dieťa hneď po dopití prsníka, revalo. A teda presne takto to bolo u nás. Alebo teda ešte aj je.

Hlbšie som ale nedostatok mlieka začala riešiť až dnes, keď som ho ráno budila na prsníku, lebo mi stále miesto papania zaspal. Ani neviem čo mi to napadlo, ale dala som mu druhý prsník. Vždy mi papal len z jedného. Na prsníku mi zaspal, no ako som sa odtiahla, tak spustil rev. A tak dokola. No ale ako som mu dala druhý prsník, začal hlodavo papať.

Tak som si povedala, že či toto nie je problém teda. Že možno on by aj chcel papať, ale nemá čo, tak keď nejde mliečko, zaspí. Ihneď som dnes išla teda do lekárne, nechala tam zasa majland, odchádzala s množstvom liekov, ktoré pevne verím, že pomôžu. Ešte cestou som si kúpila piť a celú hrsť liekov postupne zapila. Pripadla som si ako dôchodca a ešte si tak asi najbližšie dni budem pripadať, kým ich budem užívať.

Navyše sa k nim pridajú ešte moje lieky na štítnu žľazu a už nemusím ani raňajkovať ráno. Rada by som povedala, že mám doma šťastné bábätko, ako tomu bolo pri prvom, ale žiaľ tomu tak nie je. No robím všetko pre to, aby sa to čoskoro zmenilo a aby aj naše bábätko bolo kľudné.

Mrzí ma skutočnosť, že je kvôli tomu z mojej strany trošku zanedbávaný starší syn, snažím samu to každú možnú chvíľku vynahrádzať. Dopláca na to síce trošku domácnosť, ale prvoradé sú mi deti a ich pohodlie a šťastie. Zatiaľ sa mi darí aspoň večer ukladať staršieho, prečítať mu nejakú rozprávku, len keby toľko nevybiehal a chcel by pekne spinkať.

Potom ma mrzí keď na neho musím aj hlas zvýšiť. Už aby toto obdobie plaču bolo za nami, nech už je ten plač z akéhokoľvek dôvodu.

25.11.2015 3:27 | autor: martina172

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist