Naozaj to bola posledná kvapka?

MAMIČKA MARTINA Vyzerá to tak, že o mliečko som naozaj prišla. Malý má len 5 týždňov a ja som preplakala celý deň a ešte aj teraz mi je do plaču, keď som odchádzala od lekárky.

abc_1917-1100x618.jpg

Foto z ateliéru Ina Foto, www.inafoto.sk


Jeden deň som už nevydržala ako plakal a dala som mu umelé mliečko. Dopil celú dávku a zaspal takmer okamžite. Na druhý deň si hovorím, že však keď sa mu fľaška páči viac, tak si odsajem svoje mliečko a dostane fľašku s mojim mliečkom a uvidíme čo sa bude diať.

No ale zobrala som odsávačku, odsávala a odsávala, no po riadnej chvíli tam bolo ledva na dne. Prvé čo mi napadlo bolo, že mám zlú odsávačku, nechcela som pripustiť, že by som nemala mliečko, no ale dala som si dva a dva dohromady a výsledok bol jasný.

Malý reval celé dni a keď v ten večer dostal umelé mliečko, tak bol tichúčko a hneď zaspinkal. Tak mi vybehli hneď slzy a dostal aj v ten večer umelé mliečko. V noci keď si pýtal papať, tak som si ho len zobrala k seba a v podstate celú noc bol na prsníku až do rána. Ale vrieskal a vrieskal. Nechcela som ho trápiť a tak som mu dala aj ráno umelé mliečko.

Hneď ako som odviezla staršieho syna do škôlky, volala som pani doktorke, čo môžem urobiť, aby som produkciu obnovila. Stále si myslela, že možno sa mi len vplyvom stresu zmenila chuť mliečka a ponúkla mi možnosť, aby som došla na preváženie Marcuska. Neodmietla som a hneď som sa tam dostavila.

Skoro jej oči vypadli, keď som jej povedala, že vypil celých 120ml a nepogrckal sa, kým som ho vyzliekala. No a potom ho položila na váhu. Stratil veľa. Dostal sa na pôrodnú váhu a keď som to tam videla, tak som sa rozplakala. Bolo to jasné. Moje mliečko mu teda nestačilo.

Tak sme museli prejsť na umelé mliečko. Cez slzy som počúvala, čo mám robiť, aby som laktáciu obnovila. Prikladať si Marcuska na prsník, potom na druhý a až potom mu dať fľašku na dokŕmenie. A nie skôr ako po troch hodinách. Tak sa tým teraz riadim.

Vyhľadala som aj číslo na laktačnú poradkyňu a čakám na pondelok, kedy sa máme stretnúť. Verím, že ona mi pomôže a laktáciu mi obnoví, aby som mohla ďalej kojiť. A vy nám držte palce.

2.12.2015 4:31 | autor: martina172
Viac o téme: chuťoči

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist