Koniec šestonedelia

MAMIČKA MARTINA Končí šiesty týždeň. Mne sa ani veriť nechce, že to takto rýchlo ubehlo. Nestihla som si ešte poriadne ani sadnúť (ako sa hovorí) a už je celých šesť týždňov za nami. Myslím, že už môžem vyhlásiť, že s dvoma deťmi to nie je také jednoduché ako s jedným. Teda, nie že by som si to niekedy myslela, len som sa v tom už utvrdila aj na vlastnej koži.

abc_1803-1100x618.jpg

Foto z ateliéru Ina Foto, www.inafoto.sk


Čo sa mliečka týka, tak sme na bode mrazu. Laktácia sa nerozbehla. Bola u nás aj laktačná poradkyňa, niečo aj poradila, ale myslím že s jej radami sme len oddialili koniec.

Kojila som aj cez cievku, nakoľko umelé mliečko som nemohla celkom vysadiť, lebo by bol hladný. Vypil ho na jedenkrát veľmi veľa na to, aby bol zrazu bez neho. Tak som cievku priložila k bradavke a spolu s prsníkom ju sal a druhý koniec cievky som dala do fľašky. Drobec sa teda aj napapal ale zároveň mi trošku ťahal aj prsník, aby sa mi rozbehla tvorba. No mala som pocit, že to nemá význam. Nevidela som žiadne úspechy, ba ani len malé pokroky.

Teraz sa mi mliečka už tvorí tak málo, že ledva stačí v noci. Ale asi sa mi tam počas dňa niečo predsa len na tú noc nazbiera, lebo si ho asi o tretej dám k sebe, pocucká a spíme ďalej a prvú fľašku mu dávam až medzi 8 a 9 hod. Takže niečo si potiahnuť musí, keďže toľko vydrží. A to teda bez plaču a nervov.

Avšak vyriešili sme jeden problém a teda už Marcusko nie je hladný a dúfam aj krásne priberá, lebo už má plnšie líčka, ale s tým prišiel druhý problém – opäť má koliky.

V pondelok ideme pani doktorke na kontrolu, určite bude malého vážiť, tak uvidíme koľko pribral a musím sa jej spýtať na mliečko, prípadne nejaké kvapky, alebo iné „zaručené“ spôsoby, ktoré by sme mohli skúsiť, aby nemal tie koliky. Verím, že niečo rýchlo zaberie a budeme mať doma opäť kľudné bábätko, lebo je hrozné pozerať sa na to, ako sa trápi a nevedieť mu pomôcť.

7.12.2015 5:26 | autor: martina172

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist