Konečne úľava

BUDÚCA MAMIČKA KATARINA 13. týždeň tehotenstva prekročený, konečne prichádza druhý trimester a sním aj veľká úľava. Nový týždeň začal síce dosť ťažko, pretože hneď v pondelok som vstala veľmi unavená, išlo mi vyvaliť oči z jamiek.

Po rannej toalete som chcela chystať raňajky mojim chlapcom a sebe. Nejako mi to nešlo,dostala som závrate, bolo mi na odpadnutie, cítila som že keď si okamžite nesadnem zveziem sa k zemi určite. Nechcela som spôsobiť mojim drahým nejaké šoky a tak som sa opatrne a po tichu zviezla na sedačku v obývačke. Ľahla som si do stabilizovanej polohy a zatvorila oči. Bolo mi ako na kolotoči a k tomu studené kropaje. Na to podozrivé ticho vyšiel môj milovaný z izby, nezdalo sa mu že raňajky dlho neprichádzajú :- )

Našiel ma ležať, hneď vedel že mi je nedobre. Chopil sa situácie, pekne ma zdvihol a pomohol mi do spálne na postel, okamžite mi vyložil nohy vysoko a šiel po cocacolu. Už vie čo potrebujem a čo zaberá na môj extrémne nízky tlak. Mávam tak 70/50. :- ) Roman sa vrátil okrem coly aj so studeným obkladom. Už bolo jasné že ma zachvátila migréna. Mávala som migrény, no nie takéto silné. Mala som pocit že tú bolesť hlavy neprežijem, že mi vyletia najprv oči z jamiek a potom mi vybuchne celá hlava. Určite to mnohé už poznáte.

Drahý hneď vyčítal na internete (tohto času mu veľmi pomáha ujo GOOGLE) že nemáme mať obavy, v tehotenstve občas môžu nastať migrény pri zvýšenej hladine hormónov. Čo v mojom prípade nie je ani nezvyčajné pri tej dávke progesterónu ktorú beriem vo forme Utrogetanu. :- ) Milé migrény sa objavujú hlavne okolo 4tého mesiaca. Vraj pomáha spánok, ticho, tma studený obklad, v krajnom prípade panadol. A tak sa liečim dva dni podľa pokynov…

Na tretí deň som sa zobudila krásne vispatá plná energie a sily. Dvojdňový spánok ma dobil energiou a dobrou náladou… Je len stred týždňa a mňa konečne netrápia žiadne „neduhy“. Všetko zvládam ako treba, dokonca som zvládla aj dlhšie nákupy a bola som sa kúpať. Studená voda a plávanie mi urobilo tiež veľmi dobre… Cítim sa veľmi šťastná 🙂 Môžeme vsúpiť do druhého trimestra :- ).

Teším sa, kúpila som si novú matrac do postele a obrovské podušky, to sa mi bude teraz spať ako v bavlnke. Som pripravená, že mi bude rásť bruško (už mi pekne vykúka), mám kúpené nové prádlo (podprsenky bez kostic aby ma netlačili rastúce melóniky :- ) atď a pár nových handričiek pre tehotné. Proste mám radosť….

Naozaj je to tak ako v „učebniciach“ píšu že so 4tým mesiacom prichádza úľava, že žene sa vracia sila a zlepší sa aj nálada. Tehotenstvo je krásny pocit, prináša so sebou veľa rôznych emócií a zážitkov ktoré ženu vedú k dostatočnej zrelosti na materstvo. Tieto šťastné chvíľe vynahradia všetky tie dni nevolností a depresívnych nálad. Nastáva to najkrajšie obdobie a tak milé tehulky a aj ostatní čitatelia posielam vám aspoň takto kúsok pozitívnej energie.

Prajem vám veľa úsmevov do celého týždňa.

S pozdravom Katus


Katarina je v 13. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

12.8.2015 8:15 | autor: Katarina Vizvariova

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist