Jarná únava?

BUDÚCA MAMIČKA ADELA Dnes ráno mám problém dostať sa z postele, sobotňajší deň je plný nič nerobenia, pretože som upratala už včera. A síce trebalo by niečo aj navariť, ale ja mám problém dnes urobiť ešte aj čaj. Mám pocit, že som nespala celý mesiac. Zvláštne.

 Foto: Julia Soos, www.juliasoos.sk


Miško bol hore už od ôsmej, zapli sa mu rozprávky, na tanier naložili raňajky a ja som sa vrátila do postele. A z nej som sa dostala až po dvanástej. Hmm.

Neviem ako počasie u Vás mamičky zo všetkých kútov Slovenska, ale východ je stále taký všelijaký, raz prší raz je teplo. Milujem jednoducho hlúpu odpoveď niektorých ľudí na moju únavu, že je to iba z počasia. Áno, pretože ja niesom v deviatom mesiaci tehotenstva. Vôbec nemám dôvod byť unavená, však? Ohľaduplnosť pre tehuľky sa akosi stráca z našich krajov a minule som čítala taký celkom zaujímavý historický článok o tom, ako pristupovali kultúry k tehotným po desaťročia všade na svete. Naozaj, radšej by som bola teraz všade inde, len nie na Slovensku v tomto storočí.

V stredu som mala svoj ultrazvuk a bábätko ma údajne už tri a pol kilogramy. Velikánskeho chlapa budem mať. 🙂 Inak je drobček úplne v poriadku, placenta funguje, pupočník nezavadzia a pohyby cítim dokonale silno. Doktor odporučil masáž bradaviek, pre vyvolanie oxitocínu, aby som sa v otváraní pokračovalo, pretože teraz sa to akosi rozbehnúť nechce. Tak som si na internete (áno, zlatý užitočný internet) našla ako to robiť správne a skúšam. Má sa to podobať na sanie bradavky pri kojení bábätka. Kam ma to dostane zakaždým je veľmi zaujímavé, pretože jedine na záchod. Zaujímavo účinný liek proti zápche ten oxitocín. 😀

Ale naozaj mamičky a tehuľky, už som by som to rada mala za sebou. Pôrod by som privítala už tento týždeň. Uvidíme ako dlho to bude ešte trvať. Možno má táto moja únava predsa len niečo s tým všetkým spoločné. Ktovie.

Krásny týždeň prajem!


 Adela je v 39. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

30_tyzden_tehotenstva.jpg

21.5.2015 3:30 | autor: Adela

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist