9. týždeň tehotenstva: Tehotenská preukážka

BUDÚCA MAMIČKA MARTINA Končím druhý mesiac tehotenstva, pomaly sa dostávam do tretieho, čo znamená, že čochvíľa mám za sebou najrizikovejšie obdobie. Zlé veci si netreba pripúšťať, netreba na ne myslieť, preto na ne nemyslím radšej ani ja, ale ako každá budúca mamička, budem kľudnejšia, keď bude tých 12. týždňov za mnou.

abc_8303-1100x618.jpg

Foto z ateliéru Ina Foto, www.inafoto.sk


Na poslednej kontrole som bola ešte na konci 8. týždňa tehotenstva. Do čakárne som prišla rozčúlená a nahnevaná z práce. Už som si myslela, že tam ani nedorazím včas, koľko roboty sa mi nakopilo, ale podarilo sa. V momente, ako som videla naše druhé bábätko na obrazovke ultrazvuku, sa moje negatívne pocity všetky razom zmenili a telo mi zaplavili pozitívne emócie. Videla som hlavičku, nejaké náznaky ručičiek a nožičiek, silno bijúce srdiečko a ostatné bolo pre mňa dosť nerozoznateľné. No verím, že na budúcej kontrole sa už bude riadne metať.

Podľa slov lekára je všetko v poriadku, na základe čoho som už aj hrdou majiteľkou tehotenskej knižky, ktorú treba nosiť stále so sebou. Do obalu som si vložila fotografiu, ktorú mi doktor vytlačil a vysmiata som vybehla z ordinácie.

Mala som sto chutí vbehnúť do prvého obchodu s detskými vecičkami a niečo tomu drobcovi z obrazovky kúpiť, ale povedala som si, že ešte nie. Nie kvôli obavám, že by sa niečo ešte stále mohlo stať, ale kvôli tomu, že nechcem kupovať nič neutrálne. Chcela by som vedieť, či na tričkách budú volániky, alebo autíčka.

Pri prvom synčekovi som mala veľa neutrálnych vecičiek, ale pravda je taká, že som ho vždy radšej obliekala do tých chlapčenských. Máloktoré neutrálne vecičky sú natoľko krásne, ako tie, ktoré sú vycibrené pre dievčatká, alebo s obrázkami pre chlapcov.

Ešte som si hovorila, že by som mohla kúpiť aspoň teplomer, alebo čokoľvek… proste niečo symbolické… ale veď všetko doma mám, keďže jedno „bábo“ už doma máme. Tak tentokrát sa mi podarilo ešte nakupovaniu odolať. Uvidíme, či sa mi podarí „ušetriť peňaženku“ aj nabudúce.


Martina je v 9. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

2.4.2015 12:01 | autor: martina172
Viac o téme: bábätko

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist