35. týždeň tehotenstva – kontrola u pôrodníka

BUDÚCA MAMIČKA MARTINA A je to tu. Dnes som bola na prvej návšteve pôrodníka. Doteraz som chodila na kontroly ku svojmu gynekológovi, odteraz už budem chodiť pôrodníkovi do nemocnice. Teda ešte ma čaká teda jedna návšteva u svojho doktora, na ktorú som už dlhšie objednaná. Bude mi robiť sono. Má to byť v 36.týždni tehotenstva a potom v 37.týždni sa mám opäť dostaviť pôrodníkovi.

abc_0426-1100x618.jpg

Foto z ateliéru Ina Foto, www.inafoto.sk


Po tom, ako videl môj stav, mi hneď indikoval sekciu. Tajne som stále dúfala, že i napriek problémom, ktoré mám, mi dovolí skúsiť aj prirodzený pôrod, ale nie. Teda, pravdu povediac, ja som sa ho nesnažila ani presviedčať, nakoľko som videla jeho jednoznačný postoj a ja nie som lekár a neuvedomujem si možné riziká, ktoré by som si nesúhlasom s jeho rozhodnutím mohla spôsobiť.

Veď ako sa hovorí – do tretice všetko dobré – a možno aj mne sa podarí zažiť čaro prirodzeného pôrodu. Ale nie, to by už môj manžel určite neprežil. 🙂 I napriek náročnému týždňu, ktorý bol sprevádzaný množstvom kontrakcií a teda nemôžem povedať, že sa jednalo o slabé kontrakcie, nakoľko sa mi často až slzy do očí hrnuli, dopadla dnešná kontrola dobre.

Síce mám skrátený krčok maternice, ešte stále sa neotváram a doktor mi povedal, že tento stav je zodpovedajúci štádiu tehotenstva v ktorom sa nachádzam, takže z ordinácie som odchádzala pozitívne naladená. Zazmluvnenie pôrodníka vraj budeme riešiť až na tej nasledujúcej kontrole a vtedy mi vraj dá aj podklady na predoperačné interné vyšetrenia, ktoré musia byť maximálne 3 týždne pred operáciou staré.

Zrazu mám nejako pocit, že sa to všetko už blíži ku koncu. Snažím sa každý kopanček si trošku viac vychutnať, vryť si do pamäte aké to je, keď sa mi bábätko v brušku mrví.

Trošku mi to prichádza aj ľúto, že je to pravdepodobne poslednýkrát a pri mojich problémoch človek ozaj nevie, kedy bude treba tehotenstvo ukončiť a ktorý ten kopanček bude ozaj posledný, aj keď po dnešnej kontrole som naozaj veľmi kľudná, že je všetko ako má byť.


Martina je v 35. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom? 

29.9.2015 8:50 | autor: martina172
Viac o téme: bábätkotehotenstvo

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist