33. týždeň – Panika z cisárskeho rezu

DANA BLOGUJE Ani neviem kde začať. Možno tým, že som toto tušenie mala už dávno. Čas som hnala, pretože som sa tešila na moju predposlednú prehliadku pred nástupom na materskú. Po vstupe do ambulancie sa dialo to čo vždy, tlak, váha..

Nasledovalo sono. Síce som nebola prekvapená z toho, že mladý muž je stále hore hlavou, prekvapilo ma však konštatovanie pani doktorky, ktorá mi oznámila, že s veľkou pravdepodobnosťou sa mám pripraviť na cisársky rez. Keď som o tom uvažovala, že sa to môže stať nebrala som to aj tak vážne. Stále som mala pocit, že je ešte čas, on síce je, ale vzhľadom na to, že aj ja aj priateľ sme vysoký a malý je už teraz veľký predpoklad na to, že to ešte stihne sa každým dňom zmenšuje. (V deň, keď píšem tento blog sa situácia stále nezmenila).

Takže som vyšla z ambulancie ako obarená. Po príchode domov som hodila, ako by to spravilo asi veľa žien v mojej situácii slovné spojenie CISARSKY REZ do GOOGLA… Od začiatku tehotenstva bol mladý muž, žijúci pod mojím srdcom humorista, alebo tvrdohlavec. No zrejme mu to aj ostane. Viem, že je tu možnosť rodiť prirodzene aj keď je dieťa otočené takto, ale táto predstava je pre mňa ešte nepredstaviteľnejšia ako možnosť číslo dva. Trápila by som sa ja, aj malý a je možné, že by to na konci skončilo tak či tak cisárskym. Ako prvé som si samozrejme naštudovala, ako to celé prebieha a aké sú možnosti..

Prvé dve noci sa mi snívali celkom divoké sny, ale musím povedať, že sa s tým snažím stotožniť. Áno, je veľa žien, ktoré by si túto možnosť vybrali možno aj dobrovoľne. Ja som však bola vždy za prirodzený pôrod. Hlavne preto, že mám pocit, že dieťa by sa malo narodiť práve vtedy, keď sa tak samo rozhodne a nie takto nasilu. Takže späť k tomu internetu. Je v ňom milión informácií a tak som čítala a čítala. Vôbec ma neprekvapilo, že som narazila na ďalšiu sériu babských rád ako zabezpečiť, aby sa dieťatko otočilo. Pre tie, ktoré to možno rovnako čaká ako mňa pár rád na pobavenie respektíve odľahčenie situácie:

1. Skúste drobca prehovoriť – musím sa zodpovedne priznať, že toto skúšam intenzívne už tri týždne
2. Krúžiť si svetlom po bruchu a navigovať ho – no dajme tomu, že aj o toto bol pokus
3. Chvíľka plávania, potom päťkrát stojka – buďme realisti 😀 😀 😀 stojka? a 5x?
4. Otáčanie pomocou vonkajších hmatov – no z tohto mám teda naozaj strach
5. Relaxovať na štyroch – no ako sa dá relaxovať na štyroch ????
6. Vyrušiť ho nepríjemným zvukom – no toto možno v stave zúfalstva vyskúšam..
7. Akumpunktúra – no v žiadnom prípade
8. Množstvo veľmi zvláštnych aj obyčajných „gymnastických“ polôh – nemyslím, že veľa z nich by som zvládla, keďže nebudem klamať mám 100 kíl a som rada, že sa postavím z postele.

Rád je neskutočné množstvo treba len hľadať. Ja si aj tak myslím, že všetko je na to malom a ak sám nebude chcieť, môžem sa ako sa hovorí aj na hlavu postaviť. Už som si myslela, že žiadny nový strach sa neobjaví, keď už som toho toľko zvládla, ale ako vidím, tehotenstvo vie vždy prekvapiť. Jednoducho veta pani doktorky vo mne prebudila ďalšie nové strachy. Najviac sa bojím toho, že sa budem dlhšie zotavovať a budem odkázaná na oveľa väčšiu pomoc, tiež, že budem mať problém s kojením, a že budem frustrovaná. Budem sa snažiť sa tým, čo najmenej zaoberať a skrátka to brať ako fakt, ktorý sa možno úplne inak skončí….

Na záver prikladám foto z krásneho dňa, kde som prišla na iné myšlienky. 🙂 Prajem krásny týždeň.


Dana je v 33. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

33_tyzden_tehotenstva.jpg

8.5.2017 9:31 | autor: Dana Maková

Ďalšie blogy

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist