31.týždeň tehotenstva a ja stále vyberám meno…

KLUB TEHULIEK! JANA Úprimne priznávam, že mám 31 rokov. A keďže sa cítim ako veľryba, hľadám niečo pozitívne na 31.týždni tehotenstva a toto ma napadlo ako prvé. Mám so synom rovnaké číslo vo „veku“ akurát je tam trošku rozdiel v tom, o aký vek sa vlastne jedná.

20170311_163933-1100x618.jpg

Zároveň ma aj dosť trápi fakt, že som sa stále na 100 % nerozhodla, ako sa bude náš druhý syn volať. Už už som bola rozhodnutá, ale nečakane sa objavilo iné meno, ktoré sa dosť spája s dátumom môjho narodenia a bolo po rozhodnosti. Veľmi by som si želala, aby mohol náš druhý syn, nejaký sviatok oslavovať aj so mnou. Keďže prvý sa volá po manželovi a narodeniny majú tiež nejaký ten týždeň od seba, obe oslavy im spájam. Zatiaľ sa z toho veľmi tešia, hlavne syn, keďže ako to už býva, on je ten najdôležitejší na akejkoľvek oslave, a manžel je ten „druhý v poradí“.

Ja som tiež spokojná, pretože máme veľkú rodinu a keď sa len najbližší zídeme, je nás takmer 20. A obývačková oslava pre 20 ľudí sa predsa nechystá ľahko, takže som rada, že sa to dá takto spojiť a mám o to menej starostí. Keby boli narodení v lete, tak ako ja, bola by z oslavy grilovačka a tam sa už stratí, či je nás 20, alebo 30. Máme veľký altánok, kde sa zmestí v pohode takýto počet ľudí. Chystať pohostenie treba samozrejme aj vtedy, ale odpadajú starosti s „výbuchom v detskej izbe“. Pretože deti sa akosi na tej našej záhrade roztratia a často krát sa k nim pridajú aj dospeláci. Takže je potom bežné, že na trampolíne skáče starký s vnukom, alebo futbal hrajú všetci, čo majú na to chuť a podobne.

V neposlednom rade je v lete dlhšie vidno, a keď je to naplánované na víkend, človek nerieši, že deti idú spať aj neskôr. A najdôležitejšia vec pre mňa ako upratovaciu maniačku je tá, že altánok a záhrada sa dajú upratať aj na druhý deň, preto si môžem ísť v ten večer spokojne ľahnúť. A s pocitom, že keby k nám prišla neočakávaná návšteva, nebudem sa hanbiť, ako to u nás vyzerá. 🙂

Z toho dôvodu aj váham nad menom. Pretože narodeniny už akosi posunúť neviem, nezvládnem prenášať 3 mesiace, nie som slonica. A meno, ktoré mam vybraté dávno je v rozšírenom slovenskom kalendári vo februári. Toto druhé, ktoré ma akosi láme je presne v deň mojich narodenín. Takže by som od teraz letné grilovačky usporadúvala pre nášho malého oslávenca, a ja by som sa pri ňom s tými mojimi za sebou nasledujúcimi narodeninami a meninami už nejako šuchla… Posledná možnosť je tá, že to mnou favorizované meno upravím o jedno písmenko a už to bude Americké meno s dátumom v kalendári na koniec augusta. Akurát táto alternatíva má jeden veľký háčik. A to ten, že manžel s tým nesúhlasí, aby sa náš druhý syn volal „americky“. A to aj z dôvodu, že on a prvý syn majú krásne slovenské meno. Utešujem sa tým, že ešte mám dosť času na premýšľanie… 🙂


Jana je v 31. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

 

31_tyzden_tehotenstva.jpg

13.3.2017 2:32 | autor: rajcanovajana_30096
Viac o téme: chuťdetioslavy

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist