28. týždeň – tehotenský kurz a zaslúžené voľno

DANA BLOGUJE Cítila som sa maximálne vyčerpaná. Každé ráno som sa budila s pocitom, že už nevstanem a ostanem ležať a budem spať. Môj spánok prestáva byť kvalitný.

Neviem si nájsť polohu na spanie a hlavne v noci sa budím ako mladý muž vyvádza a prevracia sa z jednej strany na druhú.. Po vypísaní a skontrolovaní posledných daňových priznaní som si povedala, že konečne môže začať rok 2017 a 31.3. bol pre mňa taký malý Silvester. Rozhodla som sa, že je načase si trochu oddýchnuť.

Počas tohto týždňa som absolvovala moju prvú hodinu prípravného kurzu pre matky. Možno si niekto myslí, že je to zbytočné. Ja si však myslím, že je to pre mňa maximálne potrebné. Budem sa cítiť lepšie a možno trošku istejšie. Hodina začala tým, že nám vedúca kurzu pozbierala tehotenské knižky a zapísala do nich, začiatok kurzu. Bolo nás tam asi dvadsať a ani jedna nemohla vedieť, ako sa to bude ďalej vyvíjať. 🙂
Po formalitách sme si rozdali karimatky a začali cvičiť. No miestami som ani nevládala. Na druhý deň som mala parádnu svalonku, takže som si povedala, že to cvičenie má určite nejaký význam. Veľmi dobre mi to padlo. Aj keď miestami som sa v duchu parádne smiala, keď som videla ako sa tam všetky prevaľujeme ako také vorvane. 🙂 Po hodine cvičenia sme si sadli do kruhu a počúvali sme. Rozoberali sme fázy pôrodu a kedy je potrebné ísť určite do nemocnice čo najskôr a kedy ostať ešte chvíľu doma. Ak pôjde všetko tak ako si prajem a môj začiatok pôrodu nebude s komplikáciami chcem ostať čím najdlhšie doma. Predsa doma je doma a pôrodnicu mam 10 minút autom. Mala som z toho rozpačité pocity, ale odchádzala som odtiaľ akoby spokojnejšia. Na ďalšiu hodinu hodinu majú prísť aj partneri. No tak o tom čo sa tam dialo napíšem budúci týždeň. 🙂

Záver môjho 28 týždňa som zakončila dvomi dňami dovolenky. Ach ako mi to rýchlo prešlo a hlavne neskutočne rýchlo mi tie dva dni prešli. Nestihla som ani polovicu toho čo som chcela a už teraz viem, že si budem dovolenkou krátiť aj čas, ktorý mám tráviť ešte v práci pred nástupom na materskú dovolenku. Dnes keď píšem tento blog sa chystám k doktorke. Pozrieť sa na toho nášho huncúta. Tak aj o tom budúci týždeň.. Majte krásne dni. 🙂 D.


 Dana je v 28. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

28_tyzden_tehotenstva.jpg

6.4.2017 8:22 | autor: Dana Maková
Viac o téme: mužspánok

Ďalšie blogy

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist