25. týždeň tehotenstva – testy na tehotenskú cukrovku

BUDÚCA MAMIČKA MARTINA Tento týždeň ma čakali testy na glukózu. Došla som ku doktorovi s ranný močom, zobrali mi krv, kým som nejedla. Aj zo žily aj z prsta a potom ma poslali kúpiť si do lekárne glukózový roztok, takzvanú cukrovú vodu.

abc_4598-1100x618.jpg

Foto z ateliéru Ina Foto, www.inafoto.sk


Už z prvého tehotenstva som si pamätala, že si mám priniesť dva citróny a príslušenstvo k nim. Teda nožík na rozkrojenie a ja som si zobrala aj taký ten plastový manuálny odšťavovač, lebo tak sa dá citrón vytlačiť viac, ako len rukou. Sadla som si na lavičku, rozložila tam všetky haraburdy a urobila si „shake“. Cuckala som si ho, šetrila, lebo mne naozaj chutil s tými dvoma citrónmi. Nebolo to teda osviežujúce, stále viac sladké ako kyslé, ale chutilo mi to. Pomaly som sa vrátila do čakárne ku doktorovi, aby mi urobil prehliadku.
Bol zdesený z mojich kŕčových žíl, ktoré mi vyskočili. Ešte minulú kontrolu mi hovoril, že nie je to síce normálne, ale stáva sa to, no teraz už bol zhrozený ako sa mi to zhoršilo. Poslal ma samozrejme na cievne, no mali veľmi veľa ľudí a odmietli ma vyšetriť, že mám prísť budúci týždeň.

Všetko je to zapríčinené tým, že mám bábätko v brušku veľmi nízko. Vlastne aj samotné bruško mám teda nízko a tlačí mi asi na všetko. Lonová kosť mi neskutočne opúcha a veru dosť to aj bolí, preto si sadám všade kam môžem, lebo dlho už nepostojím. Prvé tehotenstvo som si veru užívala a nosila som s hrdosťou bruško, ukazovala ho svetu. No teraz sa mi to akosi nedá. Nie že by som nechcela, to nie… len to moje telo nejako nedovolí, prechádzať sa a niesť.

Mám pocit, že toto tehotenstvo sa na mňa lepí príliš veľa komplikácií a problémov. Teraz som dokonca bola aj u zubárky, nakoľko sa mi spravil kaz. V tehotenstve sa vraj zuby viac kazia. V prvom sa mi nespravil ani jeden, no teraz by som sa asi aj čudovala, keby sa mi toto tehotenstvo ani jeden neurobil.

Ale nech mi to spôsobuje čokoľvek, predstava, že bábätko v brušku je v poriadku, je veľmi poľahčujúca okolnosť a všetky nepríjemnosti ako aj komplikácie ktoré ma postihli, sa znášajú úplne ináč.


Martina je v 25. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

17_tyzden_tehotenstva.jpg

23.7.2015 11:20 | autor: martina172

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist