24. týždeň tehotenstva – brucho mi skáče jedna radosť

BUDÚCA MAMIČKA MARTINA Tento týždeň mi ubiehal akosi pomaly. Nič sa nedialo, ani na kontrole som nebola, nakoľko som nemala termín, ale už mi kontroly až tak nechýbajú ako na začiatku tehotenstva, keďže drobček už si krásne kopká, metá sa a robí kotrmelce. Takto mám aspoň malú istotu, že je v brušku všetko ako má byť a nemusím čakať dlhé týždne, kým sa niečo o jeho existencii dozviem.

abc_4563-1100x618.jpg

Foto z ateliéru Ina Foto, www.inafoto.sk


To, že je náš synček zdravý, sme sa dozvedeli dávnejšie, takže už by som ho chcela len vídať, aspoň prostredníctvom ultrazvukov, lebo na to, aby som ho videla naživo, je ešte kopec času. Teším sa na neho a túžba držať ho v náručí je naozaj veľmi silná, ale dôležitejšie je, aby bolo bábätko zdravé, vyvinuté a donosené ako má byť, aby v živote nemalo žiadne a už vôbec nie zdravotné problémy.

Čím ďalej, tým viac sa cítim ako slonie mláďa, alebo vlastne prečo nie rovno ako slonica a tým viac na mňa tehotenstvo vplýva. Pálenie záhy, opuchy, ťahanie a tvrdnutie bruška, hľadanie tej správnej polohy na sedenie či spánok, bolesti lonovej kosti v dôsledku jej rozťahovania… proste všetko čo k tehotenstvu patrí. Ale nie, nechápte to zle, nesťažujem si. Vedela som do čoho idem a bola som si plne vedomá následkov. A rovnako je mi jasné, že pálenie záhy sa bude len stupňovať, rovnako ako aj opuchy a všetko ostatné a ťažkosti budú len pribúdať, ale som pripravená ich znášať, lebo všetko toto smeruje len k tomu, že príde okamih, kedy budem drobčeka držať v náručí a na všetky tieto momenty a nepríjemné pocity si ani len nespomeniem. Alebo dobre… možno ešte raz, keď budem chcieť do tretice otehotnieť. 🙂

Na rozdiel od predchádzajúcich týždňov už kopančeky cítim doslova po celom brušku. Už nie sú len pod úrovňou pupku, ale aj vedľa neho, či nad ním, ale niekedy mám pocit, že ešte aj na chrbte. Ale ako hovorím, za toho drobca to stojí.

Budúci týždeň sa chystáme na chatu, trošku si užiť voľno a slniečko a nechať tam vyšantiť drobca. Predsa len je pre rodiča trošku pohodlnejšie keď nemusí behať na verejnosti za dieťaťom, ale vyhrá sa trošku aj na ihrisku, alebo vyblázni v bazéne. A to sa mi teraz teda dosť hodí, ak mám byť úprimná, lebo v tých horúčavách mi behy na dlhé trate nie sú teda príliš po vôli. 🙂

Martina je v 24. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

17_tyzden_tehotenstva.jpg

12.7.2015 10:48 | autor: martina172

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist