21. týždeň tehotenstva: A sme v druhej polovici

BUDÚCA MAMIČKA MARTINA Opäť sme sa prehupli do ďalšieho týždňa. Hurá, už máme prvú polovicu za sebou. Povedzme si, že úspešne, nech už bola akákoľvek, lebo sme to dotiahli až sem. A teda verím, že nám nič nebude brániť v tom, aby sme to doklepali až do úspešného konca.

abc_0430-1100x618.jpg

Foto z ateliéru Ina Foto, www.inafoto.sk


Rozhodli sme sa, že je čas urobiť niečo s izbičkou pre staršieho syna. Teda nie len tak niečo, ale urobiť zo skladiska izbičku, aby som bola presnejšia. Chceli by sme aby mal väčšiu, preto ho presťahujeme a bábätko bude tak aspoň bližšie k našej spálni, keď sa rozhodneme, že je ten správny čas na vlastnú izbu.

Vo veľkej izbe je však zatiaľ skladisko, ktoré budeme musieť vypratať. Niečo do pivnice a niečomu nájdeme len správne miesto v skriniach na chodbe. Každým dňom by mali prísť aj tapety na stenu a môže sa začať s prerábkou. Viem, že kým bábätko príde na svet, je ešte dosť času, ale chcela by som aby sa Mathiasko presťahoval do novej izby čím skôr. Už teraz veľmi dobre vie, že budeme mať bábätko a vníma, že sa bude musieť o hračky deliť, ale nechcem aby aj tento presun do novej izby vnímal tak, že mu tú jeho izbičku ukradlo bábo. Preto mu stále opakujem, že bude mať novú, krásnu, väčšiu izbičku, aby mal viac miesta na hranie a chcela by som, aby sa tam teda presťahoval skôr, ako pár dní pred pôrodom, aby si to s príchodom bábätka ozaj nijako nespájal.

Aj bábätku sme už ale dopriali nejaké štedré nákupy. Možno pre niekoho skoro, ale keď nie sme poverčiví, vôbec nám nevadí, že sa v byte už pýši krásny kočík, postieľka spolu s textíliami do nej a mnoho iných vecí. Ako pri prvom synovi, aj teraz sme si dožičili veľa vychytávok modernej doby, ako sú rôzne kresielka, hojdačky, hracie deky. Aj keď je pravda, že to, čo sa mi pri prvom neosvedčilo, teda čo som nevyužila, tomu som pri nákupoch nevenovala pozornosť a ani to nebudem kupovať. Jednou z takých vecí je napríklad sterilizátor na fľašky.

Znie to akoby sme už mali všetko nakúpené, ale nie je to tak.. nemáme. Veď je pravda, že je ešte veľa času, nemáme sa kam ponáhľať. Len niekedy je lepšie, keď sa kupuje postupne. Ako sa hovorí, peňaženka to lepšie znáša. :- )


Martina je v 21. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

17_tyzden_tehotenstva.jpg

25.6.2015 12:42 | autor: martina172
Viac o téme: bábätkohračky

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist