16. týždeň – Po mesiaci konečne kontrola

DANA BLOGUJE Veľa ľudí si myslí, že žena sa stane matkou až po pôrode. Mnohé to však cítime úplne inak. Ja sa cítim matkou od okamihu kedy som objavila nečakane na teste druhú čiarku. „Materinský pocit“ sa vo mne kumuluje každým dňom.

Tento týždeň začal mesiac očakávanou prehliadkou u doktorky. Celé sviatky som premýšľala, či je všetko v poriadku. Som človek s kvetnatou fantáziou a hlavne s prístupom na internet. 🙂 Hlavou mi vírilo nespočetné množstvo otázok: „Je mu tam dobre?“ „Nič mu nechýba“ „Zistím na kontrole, či je to chlapček alebo dievčatko?“ „Prečo vôbec nepriberám a nerastie mi bruško ako iným ženám na internete?“ skrátka neskutočný zmätok.

Ordinácia bola otvorená prvý krát v tomto roku a podľa toho bolo v nej aj veľké množstvo žien. Sestrička ma rýchlo vzala dnu, zmerala tlak, vzala krv kvôli triple testom, odvážila ma a poslala ma za doktorkou. Všetko bolo uponáhľané (a to som čakala mesiac).

Po par minútach konverzácie sme sa dostali k sonu. Prvý krát som sa na moju malú Guličku pozrela cez bruško. Gulička podrástla a ako zvyčajne nacvičovala tanečné kreácie. Vrtela sa, kmitala ručičkami a nožičkami. Doktorku poriadne potrápila, pretože sa snažila zmerať veľkosť hlavičky. Po chvíli sa jej to podarilo. Gulička vyzerala, že sa má dobre a nič jej nechýba a tak som sa aspoň na chvíľu upokojila.

Pri odchode z ambulancie ma sestrička rýchlo objednala o mesiac a s informáciou, že výsledky triple testov mi do týždňa zavolá, sa so mnou rozlúčila. Neznášam čakanie a už vôbec ma netešilo, že na výsledky z krvných testov mam čakať až týždeň. Našťastie ma aspoň na chvíľku pohltili pracovné povinnosti a moja fantázia nedostala priestor. Večer v posteli som za chvíľu mala vyrátané koľko dní a hodín do ďalšej kontroly budem hlavou zas v dimenzii „Splašená prvorodička“.


Dana je v 16. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

8_tyzden_tehotenstva.jpg

12.1.2017 10:58 | autor: Dana Maková
Viac o téme: bruškožena

Ďalšie blogy

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist