14. týždeň tehotenstva: Ola olaaa – voda volá

BUDÚCA MAMIČKA MARTINA Človek sa ozaj nestihne ani otočiť a prejde ďalší týždeň. V práci som mala dosť hektické obdobie, takže som si ozaj nestihla ani uvedomiť ako dni plynú a už je tu štrnásty týždeň tehotenstva. Takže prvý trimester máme úspešne za sebou.

abc_8350-1100x618.jpg

Foto z ateliéru Ina Foto, www.inafoto.sk


Pre mňa to znamená to, že sme sa preklopili cez rizikové obdobie tehotenstva, ktorého hlavným znakom sú nevoľnosti, ťažoba od žalúdka a podobné ťažkosti, ktoré tak trošku znepríjemňujú existenciu a konečne si môžeme začať tehotenstvo všetci užívať. Teda verím, že to tak bude. A nie… nie sme tehotní doma všetci, ale užívať si asi začneme tak trošku všetci, lebo verím, že nie každému boli moje nevoľnosti (a povedzme si narovinu, že aj zmeny nálad) po vôli a často šiel len sám manžel so synom von, keď mňa trápili nevoľnosti. Takže teraz sa teším, že už budem môcť ísť s nimi a vychutnať si teplé dni.

Aj keď počasie vonku má od teplých dní celkom ďaleko. Je síce už máj, ale za oknami to vyzerá ako keby bol ešte stále len upršaný apríl. Avšak doma sa nám sedieť nechce, preto sme zvolili alternatívny program, nakoľko behanie po daždi nám neprišlo veľmi vhodné.

Vybrali sme sa do aquaparku. No a keďže to malo byť naše prvé kúpanie tento rok, bolo treba synovi kúpiť plavky, lebo už sa do žiadnych nezmestil. Samozrejme, jedny by sa zišli aj mne, ale to by sme sa do toho aquaparku tak skoro nedostali, takže mi museli postačiť z minulého leta. Ja som si doma mrkla stav Femibionu, aby sa mi neminul a namierila si to do lekárne, ale to hlavne kvôli špeciálnym tampónom na kúpanie. Nechala som si pri výbere poradiť lekárničkou, kúpila som a mohli sme sa ísť čvachtať.

Tampóny by mali zabrániť prenikaniu nečistôt z tela von, ale rovnako aj z vonku do tela, takže som sa mohla spokojne kúpať s pocitom, že naše bábo je v bezpečí. Keby som ich nezohnala, tak by som si šla asi iba močiť nožky a behať za krpcom, lebo dáku infekciu by som veľmi nerada riskovala.

No ale čo… malý má už nové plavky…. nepoobzeráme sa po dákom last minute?! 🙂


Martina je v 14. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

7.5.2015 12:04 | autor: martina172
Viac o téme: tehotenstvo

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist