13. týždeň tehotenstva: Skoro na výbavu?

BUDÚCA MAMIČKA MARTINA Tak a máme po ďalšej kontrole. Bábätko sa má dobre, má vyše 5cm. Najprv spinkalo, no potom ho opäť doktor trošku prebral, aby sa ukázalo v plnej paráde. Tatinko toho moc na obrazovke ultrazvuku nerozoznal, ale aspoň sa tváril, že áno. : -)

abc_8367-1100x618.jpg

Foto z ateliéru Ina Foto, www.inafoto.sk


Podstatné je, že doktor videl, čo bolo treba, zmeral telíčko, porátal ručičky, nožičky, prstíky a všetko dopadlo ako malo. Dokonca vraj bábätko je o trošku väčšie, tak má malý, asi štvordňový náskok, ale veď to nevadí. Naznačili nám, že by to mohol byť chlapec, vraj to aspoň zatiaľ tak vyzerá, tak som zvedavá, či to tak aj ostane a bude mať nakoniec náš prvorodený syn parťáka, alebo sa parťák ešte počas tehotenstva zmení na parťáčku.

Z kontroly som opäť odchádzala s fotkou, plná nadšenia a maximálne spokojná a šťastná, ale už teraz mi je dlho a neviem sa dočkať, kedy pôjdem znova. Ale kto vie, možno dovtedy už dá bábo o sebe aj mne vedieť. Možno pocítim prvé nepatrné pohyby, motýle v brušku, ešte než opäť navštívim ordináciu.

Do pôrodu mi ostáva ešte o dosť viac ako polovica tehotenstva, ale tak si hovorím, že by som sa už mala pomaly asi obzerať po výbavičke. Výhodou je, že už niečo máme, keďže už jedno „bábo“ doma behá, ale ozaj len drobnosti. Neodkladala som veľa veci, ale napríklad teplomer a odsávačku na soplíky používame doteraz, tak to nebudem kupovať dvojmo. Odložené mám látkové plienky, prebaľovaciu komodu, cestovnú postieľku a ozaj minimum vecičiek, čo možno ani netreba spomínať.

Niekto by možno povedal, že je na výbavu ešte skoro, ale pri množstve kočíkov, ktoré sú dnes v predaji, si asi nevyberiem ani do pôrodu. Navyše, pri prvom tehotenstve som bola posledné týždne hospitalizovaná v nemocnici na oddelení rizikového tehotenstva a je veľmi pravdepodobné, že ma podobné problémy neminú ani teraz. V minulosti som mala prasknutú panvu a ku koncu tehotenstva mi je rozťahovanie spôsobovalo už také problémy, že som mala problém sa aj v posteli pretočiť a nerada by som nechala vyberanie výbavy len na tatinkovi. : -)


Martina je v 13. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

26.4.2015 9:54 | autor: martina172
Viac o téme: bábätko

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist