Kam na detské ihrisko?

Neviete kam sa ísť hrať s deťmi? Sú ihriská vo vašom okolí zdevastované, alebo len hľadáte zmenu? My vám poradíme, ktoré ihriská v Bratislave stoja za to.

Detské ihrisko Aupark, Petržalka

Ihrisko sa nachádza vo vonkajšom areáli nákupného centra Aupark. Deťom je k dispozícií veľké množstvo preliezačiek, hojdačiek a šmykľaviek. Dokážu sa tu zabaviť asi všetky vekové kategórie.

Ihrisko má celoročnú prevádzku, v sezóne rozšírenú o lanové centrum, lezeckú stenu či trampolíny. Patrí k tým obľúbenejším, a preto býva plné detí. Ak vás množstvo ľudí omrzí, vyskúšajte bicyklovanie či kočíkovanie v tieni stromov blízkeho Sadu Janka Kráľa.

Detské ihrisko na Tyršovom nábreží, Petržalka

K obľúbeným detským ihriskám patrí aj to na Tyršovom nábreží. Drevené ihrisko inšpirované tematikou námorníctva ponúka nielen tradičné atrakcie, ale aj sieťový most, špirálu, mini maják či preliezačku s lezeckými stenami.

Asi najväčším lákadlom je lanová dráha či hojdačka „hniezdo“. Ihrisko je otvorené celoročne, v lete rodičia navyše radi vyžívajú tunajšiu Magio pláž. Radosť malým námorníkom robí aj pozorovanie lodí plávajúcich po Dunaji.

Detský areál Veľký Draždiak, Petržalka

Detský areál je oplotený, vďaka čomu ihrisko nie je zničené. Otvorené je od apríla do konca septembra od 10:00 do 19:00, v marci a októbri do 17:30. Je určené pre deti od 2 do 16 rokov.

V letných mesiacoch je príjemným spestrením pobytu pri jazere. Deti na hranie využívajú aj kamienky, ktoré sú všade naokolo.

Detský areál Železná studnička, Bratislavský lesný park

Partizánska lúka patrí už roky k obľúbeným oddychovým miestam Bratislavčanov. Môžete tu využiť basketbalové a volejbalové ihrisko, futbalové mini ihrisko, upravené lesné chodníky v okolí vhodné na prechádzky, bicyklovanie či kočíkovanie. Na deti tu čaká množstvo detských ihrísk.

Na preskúmanie všetkých preliezačiek, šmykľaviek, drevených hradov a opičích dráh máte čas denne od 8 – 21 hodiny. Výhodou je, že niektoré atrakcie sú umiestnené v tieni stromov. Ak vám aj tak bude horúco, nechajte deti pohrať sa v potôčiku Vydrica.

Areál hier Radosť, Ružinov

Ihrisko sa nachádza pri jazere Štrkovec. V areáli funguje najväčšie detské ihrisko v Bratislave. Je otvorené celoročne, v letných mesiacoch je k dispozícií aj beach-volejbalové ihrisko, od decembra mobilná ľadová plocha.

Detské ihrisko na Budovateľskej ulici, Ružinov

Mestská časť Ružinov sa môže pochváliť moderným, trojročným ihriskom s množstvom preliezačiek, šmykľaviek, hojdačiek a lanových zostáv v bezpečnom prostredí.

Na svoje si prídu deti do 10 rokov, ale množstvo herných prvkov je určených aj starším. V tesnej blízkosti ihriska je športovisko na loptové hry – od futbalu po tenis pre mládež aj dospelých.

Prečítajte si tiež:

Prvá pomoc pri uhryznutí psom
Vyberáme prvé topánočky

Detské ihrisko v Medickej záhrade, Staré Mesto

Medzi najobľúbenejšie ihrisko v Starom Meste patrí nepochybne to v Medickej záhrade. Okrem príjemného prostredia samotného parku sa môžu detí zabaviť v areáli ihriska s prevažne drevenými preliezačkami, šmykľavkami a hojdačkami. Samozrejmosťou je aj pieskovisko.

Pozor však niektoré preliezačky sú už veľkým náporom detí značne opotrebované a myslite tiež na to, že Medická záhrada je uzavretý areál. V letnej sezóne (jún -september) otvorený od 8:00 – 22:00. Detské ihrisko sa však zatvára už o 19:00 z dôvodu jeho čistenia a upratovania.

Detské ihrisko v Grassalkovichovej záhrade

Ďalším príjemným miestom na hru je záhrada pri Prezidentskom paláci. Deti sa tu môžu vyšantiť na drevených hojdačkách, kladinách, hrazdách či rôznych preliezačkách. K dispozícii sú aj vláčiky či piškvorky.

Záhrada je prístupná celoročne v čase od 10:00 – 19:00. V mesiacoch jún – september sú otváracie hodiny rozšírené od 8:00-22:00.

Detské ihrisko na Bratislavskom hrade

Po rekonštrukcii Bratislavského hradu sa dočkali svojho aj tí najmenší. Už je tomu rok, čo na dolnej východnej terase Hradu pribudlo moderné, drevené a bezpečné detské ihrisko. Toto ihrisko nepatrí k najväčším, ale pre svoju atraktívnu polohu určite stojí za návštevu.

Detské ihrisko v Sľubekovej záhrade na Palisádoch, Staré Mesto

Medzi Palisádami a Kozou bránou sa ukrýva ihrisko, o ktorom ste asi ešte nepočuli. Detské ihrisko v Sľubekovej záhrade spĺňa európske normy. Sú tu hracie prvky ako – hrad, plošiny, hojdačky, kolotoč, prevažovačky, lokomotíva či zvieratká na pružinách.

Výhodou je, že tu majú aj obnovenú prízemnú budovu s herňou, do ktorej sa návštevníci záhrady uchyľujú najmä v daždivom alebo horúcom počasí. Otvorené je okrem nedele od 10:00 do 18:00. Počas prázdnin do 19:00.

Detské ihrisko na Karpatskom námestí, Rača

V tomto roku prešlo rekonštrukciou aj ihrisko v Rači. Na vynovenom ihrisku na Karpatskom námestí sú nové preliezačky, hojdačky, pieskovisko aj bezpečnostný povrch, ktorý tlmí pády. Ihrisko je určené deťom od 3 do 12 rokov, hoci väčšina atrakcii je skôr pre staršie deti.

Detské ihrisko na Jahodovej ulici, Kramáre

Aj v tejto časti Bratislavy nájdete pekné zrekonštruované detské ihrisko s množstvom lavičiek a herných prvkov pre deti všetkých vekových kategórií. Hojdačka „hniezdo“, kolotoč, drevený domček so šmykľavkou, pieskoviská ale aj trávnaté plochy sa nachádzajú v rozľahlom oplotenom areáli.

Detské ihrisko na Vajnorskej ulici, Nová Doba – Nové Mesto

Toto pekné ihrisko v tieni stromov prešlo v minulom roku kompletnou rekonštrukciou. Okrem množstva moderných herných zostáv zaujme aj súbor externých fitnes prvkov určených hlavne pre dospelých. Staršie deti sa môžu športovo vyžiť na multifunkčnom ihrisku alebo si vyskúšať externý stolnotenisový stôl.

Na Babywebe tiež nájdete:

Pozor, nie každé ihrisko je vhodné pre vaše dieťa
Na bicykel i s drobčekom
Prvá pomoc pri dieťati

6.10.2011 7:39| autor: Tomáš Ondrášek
Viac o téme: detipre detirodičia

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist