Pozor na nebezpečné výrobky

Každá mamička chce pre svoje dieťa len to najlepšie. Strach o jeho zdravie a bezpečnosť je prirodzený, no hrozby číhajú všade. Ak máte skúsenosti s nebezpečnými výrobkami, podeľte sa s nami o nich a diskutujte na našom fóre, možno práve vy niekomu pomôžete.

Často zdanlivo bežné výrobky ukrývajú chyby, čím sa stávajú nebezpečnými.
Aby sme sa nemuseli obávať, ktorý výrobok je vhodný a ktorý nie, oplatí sa vám sledovať našu databázu nebezpečných výrobkov.

Ak plánujete kúpu kočíka, pozrite si, ktoré vyhlásila Slovenská obchodná inšpekcia za nebezpečné.

Detský kombinovaný kočík Adbor Aston
Pôvod: Poľsko.
Druh nebezpečnosti: Chemické riziko ohrozenia zdravia dieťaťa.
Príčiny nebezpečnosti: V plastovej fólii predného madla – hrazdičky kočíka bola zistená prekročená povolená limitná koncentrácia obsahu ftalátov.

Slovenská obchodná inšpekcia odporúča spotrebiteľom, ak si tento výrobok zakúpili, aby ho vo vlastnom záujme prestali používať.

Detský športový kočík Golfové palice

Pôvod: Neznámy.
Druh nebezpečnosti: Závažné riziko poranenia dieťaťa.
Príčiny nebezpečnosti:
Na bočnej strane konštrukcie kočíka pod madlom – hrazdičkou v mieste spájania konštrukcie sa v pásme dosahu dieťaťa nachádzajú nedovolené medzery v ktorých hrozí riziko uviaznutia prstov dieťaťa.
Tento kočík je vybavený len jedným blokovacím zariadením sklápacieho mechanizmu a to na zadnej spodnej časti, pričom pri náhodnej manipulácií hrozí uviaznutie dieťaťa v kočíku.
Na uvedenom detskom kočíku taktiež nie sú uvedené všetky bezpečnostné upozornenia v zmysle platných predpisov a nie je priložený návod na používanie.

Slovenská obchodná inšpekcia zistila, že na trhu SR je v ponuke pre spotrebiteľa výrobok, ktorý na základe výsledkov skúšok predstavuje závažné riziko ohrozenia zdravia a je výrobkom nebezpečným. Pozrite si viac nebezpečných výrobkov v našej databáze.

13.7.2010 5:09| autor: Redakcia Baby-webu.sk

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist